Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Baromfi Termék Tanács

!

Janusz Wojciechowski uniós agrárbiztossal tárgyalt Nagy István agrárminiszter Budapesten - 2024.05.17.

Újra a gazdálkodókat kell az uniós agrárpolitika középpontjába állítani, ez a magyar EU elnökség egyik prioritása - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki Janusz Wojciechowskival az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosával egyeztetett Budapesten.

!

Újabb mezőgazdasági összeírásba kezd a Központi Statisztikai Hivatal - 2024.05.16.

Országszerte több mint 22 ezer egyéni gazdaság mezőgazdasági összeírását kezdte meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gazdálkodók május 23-ig online, azt követően pedig - június 15-ig - összeírók segítségével személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

!

Rovarfehérjék: együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Agroloop - 2024.05.15.

A rovaralapú megoldások közös kutatására és fejlesztésére kötött együttműködési szándéknyilatkozatot a rovarfehérje-gyártó Agroloop és a győri Széchenyi István Egyetem.

!

VP-s állatjóléti támogatás. június 10-ig kell benyújtani a kérelmeket - 2024.05.08.

A VP3-as baromfi állatjóléti támogatás kifizetését az egységes támogatási kérelem keretei között kell igényelni – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács. A támogatási kérelmek benyújtás határideje június 10-e.

A fogyasztás helyreállítása a legfontosabb gazdaságpolitikai célok között szerepel - 2024.05.17.

A fogyasztás és a hitelpiac helyreállítását, a beruházási aktivitás újraindítását, a munkaerőpiaci aktivitás növelését és a költségvetési hiány fokozatos csökkentését sorolta a legfontosabb gazdaságpolitikai célok közé Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a Figyelő Top 200 - Észak-Magyarország napilap miskolci gazdaságfejlesztési konferenciáján.

Több mint 800 ezer hektáron fagyott el Oroszországban a vetés - 2024.05.17.

Mintegy 830 ezer hektáron fagyott el a vetés Oroszországban az idén - közölte Okszana Lut orosz mezőgazdasági miniszter egy moszkvai szaktanácskozáson.

Fenntartható megoldásokra van szükség az élelmiszerbiztonság érdekében - 2024.05.16.

Magyarország elkötelezett az agrár-digitalizáció mellett, amely elősegíti a stabilitást és a kiszámíthatóságot az élelmiszertermelésben. Az innováció és a digitalizáció segítségül hívásával csökkenthetjük a termelés kockázatát, miközben növeljük a hatékonyságot és a versenyképességet - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO 34. Európai regionális konferenciáján.

KSH: 3,9 százalékkal csökkent márciusban az élelmiszeripar teljesítménye - 2024.05.16.

2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentős eltérést a nyers és munkanaphatástól megtisztított adat között az okozza, hogy ebben a hónapban hárommal kevesebb munkanap volt, mint 2023 márciusában. Az élelmiszeripar teljesítménye 3,9 százalékkal csökkent.

Gyorsuló gazdasági növekedést prognosztizál az EBRD az európai feltörekvő térségben - 2024.05.15.

A globális geopolitikai feszültségek ellenére gyorsuló gazdasági növekedés várható idén és jövőre az európai feltörekvő térségben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Londonban ismertetett friss regionális előrejelzése szerint. A bank Magyarországon az idén a közép-európai és balti EU-gazdaságok átlagával megegyező, jövőre az országcsoport átlagánál gyorsabb gazdasági növekedést vár.

Stagnáló inflációt mértek a magyar agrárexport számára is fontos német piacon - 2024.05.15.

A márciusival megegyező volt az áprilisi éves infláció Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis végleges adatai szerint.

Meghosszabbította az unió az ideiglenes kereskedelmi intézkedéseket Ukrajna és Moldova számára - 2024.05.14.

Az Európai Unió Tanácsa további egy évvel meghosszabbította annak az ideiglenes kereskedelmi rendeletnek a hatályát, amely szerint Ukrajna és Moldova túlnyomórészt vámok és mennyiségi korlátozások nélkül hozhatja be az Európai Unióba a termékeit, köztük a mezőgazdasági termékeket további egy éven át.

Korábbi híreink »

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat